Osmaniye’de Depremzedelere Geçici Prefabrik İş Yerleri Sağlandı

Osmaniye’deki Depremlerden Etkilenen Esnaflar Yeni İşyerlerine Taşındı

Osmaniye’de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında rezerv alanda kentsel dönüşüm projesine yer verilen Mehmet Eminler Sıra Dükkanları’nda kiracı olarak faaliyet gösteren esnaf, Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçici prefabrik iş yerlerine taşındı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, Osmaniye’de Alibeyli Mahallesi Rezerv Alanı’nda başlatılan projede faaliyet gösteren esnaflar için Osmaniye Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete açılan geçici prefabrik iş yerleri esnafın hizmetine sunuldu. Esnaflar, yeni iş yerlerinde dekorasyon çalışmalarına başlayarak, satışlarına devam etmektedir.

Yıllardır aynı iş yerinde hizmet veren esnaflardan Abdullah Gürbüz, “Dükkanımız güzel ve eksiksiz ancak tek ihtiyacımız olan müşteriler. Depremler sonucu zarar gördüğümüz eski dükkanlarımızdan, Belediye Başkanımızın destekleriyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni iş yerlerimize taşındık. Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz bu bölge artık kentsel dönüşüm sürecinden geçti ve burada hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni dükkanlarımızda klima montajları yapıldı, şimdi sadece müşterilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

25 yıldır aynı iş yerinde çalışan Adnan Akdağ ise, “2023 depreminde büyük zarar gördük, evlerimiz yıkıldı, iş yerlerimiz zarar gördü. Devletimiz bize destek oldu ve mağdur durumumuzu gidermek adına bize yeni iş yerleri tahsis etti. Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz bu bölgede, devletimizin sağladığı imkanlarla tekrar iş yerlerimizi açtık. Şu anda tamirat ve tadilat çalışmalarına devam ediyoruz” dedi. – OSMANİYE

Related Posts

İstanbullunun nisan enflasyonu yüzde 3,21 oldu

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) nisan ayı enflasyon hesaplamasına göre aylık bazda enflasyon yüzde 3,21 olurken yıllık yüzde 47,21 olarak gerçekleşti.

Küreselde artan altın talebi Türkiye’de sert düştü!

Dünya Altın Konseyi, 2025 yılının birinci çeyreği için küresel altın talebine dair raporunu yayımladı. Raporda, talebin artış gösterdiği ancak altın takı talebinin rekor fiyatlar nedeniyle ciddi oranda azaldığı belirtildi. Türkiye’de ise altın talebi, özellikle yatırım ve mücevher talebindeki düşüşle birlikte önemli bir gerileme kaydetti.

UTTS sancılı başlıyor

Aşırı pahalı fiyatla satıldığı için yoğun eleştiri alan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), uygulamanın başlayacağı 1 Mayıs’a iki gün kala çöktü. Saatlerce giderilemeyen teknik arıza nedeniyle Türkiye genelinde Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yapılamadı.

TCMB Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, yarın Ankara’da gerçekleştirilecek.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Ehliyet sahipleri dikkat! 3 ay içinde yapmayan 7 bin 438 lira para ödeyecek

Eski tip ehliyetini 31 Temmuz’a kadar yenilemeyenler hem sürücü belgesini kaybedecek hem de 7 bin liradan fazla ceza ödeyecek. 4 milyonu aşkın kişi için kritik uyarı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir