Aksaray’ın sorunları Ekonomi Şurası’nda gündem oldu!

Aksaray Ekonomi Gündeminde Yerini Aldı

Aksaray / Metin Kurt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile birçok bakan yardımcısı, oda ve borsa başkanları bir araya geldi.

Aksaray’ın ekonomik kalkınmasına odaklanan toplantıda, Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi, su kaynakları, GES yatırımları ve tekstil sektöründeki sorunlar ele alındı.

Demiryolu Altyapısı Önemli

Koçaş, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nin hızla büyüdüğünü ve demiryolu altyapısının büyük firmalar için önemli bir dezavantaj olduğunu belirtti. Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi’nin hayata geçirilmesinin şehrin ticari canlılığını artıracağını vurguladı.

Su Sorunu Çözülmeli

Koçaş, tarım arazilerindeki su kaynaklarının azalması yüzünden dış havzalardan su getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Aksaray’ın tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekerek, su projesinin ertelenmemesi gerektiğini söyledi. Aksaray’ın ülke ekonomisine olan katkısının devam etmesi için su sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

GES Yatırımları İçin Altyapı Gerekli

Enerji maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle firmaların GES yatırımlarına yöneldiğini ancak trafo kapasitelerinin yetersizliği yüzünden birçok yatırımın gerçekleştirilemediğini belirten Koçaş, OSB’lerde altyapı çalışmalarının önemine değindi. Trafo kapasitelerinin artırılması ve kota düzenlemelerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Sorunların Çözümü İçin Çaba Harcanmalı

Koçaş, Aksaray’ın Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek, şehrin sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ekonomi Şurası’nda seslerini duyurarak Aksaray adına bir diplomasi başarısına imza attı.

Related Posts

BTK raporu yayımladı: Türkiye’nin kendi çipini üretmesi önemli

BTK’nin yayımladığı “Çip Endüstrisi ve Haberleşme Teknolojilerine Etkileri 2025” raporuna göre yarı iletken teknolojiler ve çip üretimi teknolojisinin Türkiye’nin başta savunma sanayisi olmak üzere otomotiv ve tüketici elektroniği için ihtiyaç duyduğu çipleri tedarik edebilmesinin önemine dikkat çekildi.

Borsa günü nasıl tamamladı? En çok hangi sektörler düşüş yaşadı (20 Haziran 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 101,35 puan artarken, toplam işlem hacmi 80 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,25, holding endeksi yüzde 1,09 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,07 ile metal ana sanayi …

Merkez Bankası’nın rezervleri yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 13 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 409 milyon dolar artışla 159 milyar 288 milyon dolara çıktı.

Konut satışları mayısta arttı

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 oranında artarak 130 bin 25 oldu. yüzde 14,2 oranında azalış gösterirken, en fazla konut satışı sırasıyla 274 ile Rusya’ya oldu.

Türkiye’nin gerçek refah seviyesi açıklandı: 36 ülke arasında son sıralardayız

TÜİK açıkladığı verilere göre Türkiye satın alma gücü paritesi 2024 yılı için 71 birim oldu.

Asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı? İşte tüm senaryolar!

Asgari ücret temmuzda artacak mı? Zam kararı çıktı mı? Hükümet ne düşünüyor? Ekonomik durum ne? Çalışanlar ne bekliyor? İşte tüm ayrıntılar…