Prof. Dr. Kılınç: 15 yaş üstü nüfusta her üç kişiden biri sigara kullanıcısı, yüzde 35’i tütün kullanıyor

İEÜ Öğrencilerine Sigara Bağımlılığından Kurtulma Yolu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerine Elden Ele uygulaması ile sigara bağımlılığından kurtulma konusunda rehberlik eden mesajın yazılı olduğu not dağıtıldı. Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü öncesi gerçekleştirdikleri uygulamanın toplum genelinde yaygınlaşması gerektiğini vurgulayarak, son istatistiklere göre Türkiye’de sigara kullanım oranlarının arttığını belirtti.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle İEÜ, Elden Ele uygulamasını hayata geçirdi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Prof. Dr. Oğuz Kılınç, kampüsü dolaşarak öğrencilerin avuçlarına sigara ile ilgili, “Merhaba tütün, nikotin bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Siz ya da sevdiğiniz birileri bu hastalığa sahipse bu bağımlılıktan kurtulmak isterseniz internet adresimiz üzerinden bize ulaşmanız yeterlidir. Sağlıklı bir kampüste bir arada yaşamak dileğiyle” yazılı bir mesaj bıraktı. Mesajı alan gençler arasında farkındalık oluşturuldu.

Sağlıklı Kampüs Projesi kapsamında uygulamanın hayata geçirilmesine katkıda bulunan Prof. Dr. Kılınç, tütün bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, devletin bu hastalığın tedavisini ücretsiz olarak karşıladığını ve toplumda farkındalığın artması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Kılınç, Tarım Bakanlığı’nın her yıl Türkiye’de üretilen tütün ürünlerinin miktarını açıkladığını ve son yıllarda sigara kullanımı oranlarının arttığını açıkladı. İstatistiklere göre 15 yaş üstü nüfusta Türkiye’de her üç kişiden birisinin sigara bağımlısı olduğu belirtildi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Sağlıklı Kampüs Projesi kapsamında gençleri sigaranın zararları konusunda bilgilendirmek için çaba sarf ettiklerini ve bu mesajın gençler arasında karşılık bulduğunu belirtti.

Related Posts

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Salatanız topraktan vücudunuza mikroplastik taşıyor olabilir

Bilim adamları, tarım topraklarında biriken mikroplastiklerin ve içerdikleri zararlı kimyasalların sebze ve tahıllar yoluyla insan vücuduna geçtiğini ortaya koydu. Bu durum, hem mahsul verimini hem de insan sağlığını tehdit ediyor.

Prof. Dr. Haberal, yanığın önemine dikkat çekti: ‘Tüm toplumu ilgilendiren bir sorun’

“Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Yanık her yerde, her an oluşabilir, herkesin başına gelebilir. O yüzden çok önemlidir ve tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur” dedi

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.

Şoke eden olay: İki böbreğinden 300’ün üzerinde taş çıktı

Kars’ta gerçekleştirilen ameliyatta, bir hastanın iki böbreğinden toplam 300’ün üzerinde taş çıkarıldı. Üroloji uzmanları böyle bir vaka ile ilk kez karşılaştıklarını belirtti.