Yurttaşın muayene için ödeyeceği katılım payı tutarlarında büyük artış oldu: Zamlar sağlığı engelliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmetleri Ücretleri Yükseltildi

Resmi Gazete’de yayımlanan son düzenlemeyle, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e göre sağlık hizmetleri ücretlerinde önemli artışlar yapıldı. İkinci basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında 6 lira olan katılım payı ücreti 20 liraya, ikinci ve üçüncü basamak özel sağlık hizmeti sunucularında ise 15 lira olan ücret 50 liraya çıkarıldı. Aynı şekilde eğitim ve araştırma hastaneleri ile şehir hastanelerinde 7 lira olan katılım payı ücreti de 45 liraya yükseltildi.

Üniversite hastanelerinde ise 8 lira olan ücret artık 45 lira olarak uygulanacak. Ayrıca muayene ücretleri, aile hekiminin hastayı hastaneye sevki halinde yüzde 50 oranında azaltılarak alınacak.

‘Sağlık Sektöründe Büyük Tepkiler’

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurumlar, bu büyük artışlara tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, “Turpun büyüğü heybede. Heybe açılıyor. Zamlar geliyor” derken İstanbul Tabip Odası ise şu açıklamayı yaptı: “Bu zamlar, halkın sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştıracak büyük bir engeldir.” Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan da konuyla ilgili şu görüşleri paylaştı: “Eczacılar olarak vatandaşlarla karşı karşıya bırakıldık. Artan ücretler nedeniyle eczacılar olarak nasıl bir durumla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyoruz. Oysa asıl görevimiz, eczanelerde ilaç ve danışmanlık hizmeti sunmaktır. SGK’li vatandaşların muayene ücretlerini tahsil etmek, biz eczacıların asli görevi değildir. Bu, bizi olumsuz etkileyen bir durumdur. Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde muayene veznesi bulunmasına rağmen, 30 bin eczane muayene tahsil veznesi olarak kullanılmaktadır.”

Related Posts

UTTS sancılı başlıyor

Aşırı pahalı fiyatla satıldığı için yoğun eleştiri alan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), uygulamanın başlayacağı 1 Mayıs’a iki gün kala çöktü. Saatlerce giderilemeyen teknik arıza nedeniyle Türkiye genelinde Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yapılamadı.

TCMB Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, yarın Ankara’da gerçekleştirilecek.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Ehliyet sahipleri dikkat! 3 ay içinde yapmayan 7 bin 438 lira para ödeyecek

Eski tip ehliyetini 31 Temmuz’a kadar yenilemeyenler hem sürücü belgesini kaybedecek hem de 7 bin liradan fazla ceza ödeyecek. 4 milyonu aşkın kişi için kritik uyarı yapıldı.

İmamoğlu operasyonları sonrası rezervlerde düşüş sürüyor: Fatura ağırlaşmaya devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların ardından Türkiye’nin uluslararası rezervlerinde yaşanan düşüş devam ediyor. Ekonomik göstergeler kamu ve özel sektörün döviz yükümlülüklerinde artış olduğunu gösteriyor.

Ticari kredi faiz oranı tarihin en yüksek seviyesinde: Sıkı para politikası asıl şimdi başladı

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TCMB’nin verilerine göre reel sektörün borçlandığı ticari kredi faiz oranının tarihin en yüksek seviyesine çıktığını belirterek sıkı para politikası duruşunun asıl şimdi başladığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir