Prof. Dr. Kılınç: 15 yaş üstü nüfusta her üç kişiden biri sigara kullanıcısı, yüzde 35’i tütün kullanıyor

İEÜ Öğrencilerine Sigara Bağımlılığından Kurtulma Yolu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerine Elden Ele uygulaması ile sigara bağımlılığından kurtulma konusunda rehberlik eden mesajın yazılı olduğu not dağıtıldı. Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü öncesi gerçekleştirdikleri uygulamanın toplum genelinde yaygınlaşması gerektiğini vurgulayarak, son istatistiklere göre Türkiye’de sigara kullanım oranlarının arttığını belirtti.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle İEÜ, Elden Ele uygulamasını hayata geçirdi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Prof. Dr. Oğuz Kılınç, kampüsü dolaşarak öğrencilerin avuçlarına sigara ile ilgili, “Merhaba tütün, nikotin bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Siz ya da sevdiğiniz birileri bu hastalığa sahipse bu bağımlılıktan kurtulmak isterseniz internet adresimiz üzerinden bize ulaşmanız yeterlidir. Sağlıklı bir kampüste bir arada yaşamak dileğiyle” yazılı bir mesaj bıraktı. Mesajı alan gençler arasında farkındalık oluşturuldu.

Sağlıklı Kampüs Projesi kapsamında uygulamanın hayata geçirilmesine katkıda bulunan Prof. Dr. Kılınç, tütün bağımlılığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, devletin bu hastalığın tedavisini ücretsiz olarak karşıladığını ve toplumda farkındalığın artması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Kılınç, Tarım Bakanlığı’nın her yıl Türkiye’de üretilen tütün ürünlerinin miktarını açıkladığını ve son yıllarda sigara kullanımı oranlarının arttığını açıkladı. İstatistiklere göre 15 yaş üstü nüfusta Türkiye’de her üç kişiden birisinin sigara bağımlısı olduğu belirtildi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Sağlıklı Kampüs Projesi kapsamında gençleri sigaranın zararları konusunda bilgilendirmek için çaba sarf ettiklerini ve bu mesajın gençler arasında karşılık bulduğunu belirtti.

Related Posts

Şoke eden olay: İki böbreğinden 300’ün üzerinde taş çıktı

Kars’ta gerçekleştirilen ameliyatta, bir hastanın iki böbreğinden toplam 300’ün üzerinde taş çıkarıldı. Üroloji uzmanları böyle bir vaka ile ilk kez karşılaştıklarını belirtti.

Vücudunuzdaki küçük bir ben hayatınızı değiştirebilir!

Ciltteki benlerdeki şekil değişiklikleri, iyileşmeyen yaralar ve renk farklılıkları cilt kanserinin erken belirtileri olabilir. Dermatolog Doç. Dr. Alev Eken, düzenli cilt kontrollerinin hayat kurtarabileceğine dikkat çekti.

Covid ders oldu, pandemi anlaşması imzalandı

Dünya üzerindeki hemen her ülkeden temsilcilerin DSÖ için bir araya geldiği bu hafta Cenevre’de, büyük bütçe kesintileri gündemde değerlendirilirken ve COVID-19 düzeyindeki sağlık tehditleriyle mücadele anlaşması üç yıllık müzakerelerin ardından küresel liderler tarafından kabul edildi.

Sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bilim ideal olanı açıkladı!

Duş almak, çoğumuzun günlük rutininde yer alan bir alışkanlıktır. Ancak, sabah mı yoksa gece mi duş almak daha sağlıklı? Bu soruya dair farklı görüşler bulunmakla birlikte, bilim dünyası bir görüş birliği sağlıyor. İşte detaylar…

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”